'Spelersgroep positief over terugkeer Schreuder! Bestuur minder gecharmeerd!'

Club Brugge nam woensdag voor de tweede keer dit seizoen afscheid van een hoofdtrainer. Scott Parker, de opvolger van de eerder ontslagen Carl Hoefkens, werd na een reeks slechte resultaten én uitschakeling in de achtste finale van de Champions League de laan uitgestuurd. De naam van Alfred Schreuder werd eerder al genoemd als mogelijke opvolger voor de trainersfunctie in België. Sporza analyseerde een eventuele terugkeer.

Schreuder was vorig seizoen de tweede seizoenshelft al in dienst bij Club Brugge, alvorens hij naar Ajax vertrok. Het verblijf van de Nederlandse oefenmeester in Amsterdam was geen doorslaand succes en werd eind januari de laan uitgestuurd. Ondanks de slechte periode in de Johan Cruijff ArenA is de naam Schreuder gevallen bij Club Brugge. Volgens Peter Vandenbempt heeft de Nederlandse coach wel een eis: "Ik snap dat Schreuder ervoor past om opnieuw voor slechts vier maanden trainer te worden", aldus de Belgische sportjournalist in zijn analyse op Sporza.

Spelersgoep is voor, maar is het Brugge-bestuur dat ook?

Volgens de sportjournalist staat de spelersgroep open voor een terugkeer van Schreuder bij Club Brugge: "Ik heb van de spelers begrepen dat ze het een goede keuze zouden vinden voor de korte termijn. Hij bracht alles wat Parker niet kon brengen: stabiliteit, een plan en vooral resultaten", aldus Vandenbempt. 

De relatie van Schreuder met het bestuur van de Belgische topclub wordt echter ook aangehaald als reden waarom de terugkeer van de Nederlandse coach geen kans van slagen heeft. Schreuder kon volgens Vandenbempt niet goed overweg met de inbreng van bijvoorbeeld Vincent Mannaert, algemeen manager bij Club Brugge: "Daarom was de club aan het einde van het seizoen niet van plan om hem aan boord te houden en was Schreuder ook niet van plan om aan boord te blijven", aldus Vandenbempt, die verbaasd zou zijn als het bestuur van Club Brugge opnieuw voor Schreuder zou kiezen. De Nederlandse oefenmeester zat overigens wel de afgelopen thuiswedstrijden op de tribune bij Club Brugge.