Schreuder ziet toch af van terugkeer: 'Wellicht in de zomer een nieuwe kans'

Na het ontslag van Club Brugge-trainer Scott Parker leek het er even op dat Alfred Schreuder de mogelijkheid had om terug te keren op het oude nest. Dinsdagavond werd Club Brugge afgestraft door Benfica in de achste finales van de Champions League (5-1) en kon Parker zijn koffers pakken. Eerder meldde het Belgische Het Nieuwsblad nog dat een terugkeer van Schreuder in de lucht hing: 'De Nederlander heeft zelf na zijn vertrek een goede relatie onderhouden met veel mensen binnen de club.' Dat lijkt nu niet meer het geval.

Brugge-fans begrepen werkelijk helemaal niets van de interesse voor hun oude oefenmeester.. 'Hij heeft er bij Ajax niets van gebakken', was een van de vele opmerkingen. Schreuder stond in 2022 al eens aan het roer in België en werd zowaar kampioen met Brugge. 

Woensdagavond meldt Het Laatste Nieuws dat Schreuder toch niet de opvolger gaat worden van Parker. 'Schreuder komt uit een moeilijke periode bij Ajax en stond niet te springen om nu in te stappen bij Club. Het is logischer om te wachten tot de zomer. De Nederlander liet nadien verstaan dat hi jde uitdaging niet wil aangaan', valt er te lezen op de site. Op dit moment nemen assistent Rik de Mil en hoofd jeugdopleiding Björn de Neve de taken over van Parker. Wellicht dat Schreuder in de zomer een nieuwe kans krijgt om bij de Belgen aan de slag te gaan, al kon de ontslagen trainer uit Amsterdam recent ook al rekenen op interesse van Leeds United uit Engeland.

Feyenoord-doelman vertrekt