'Ajax kan Deense bondscoach van lijstje halen'

Kaspar Hjulmand, de bondscoach van Denemarken, heeft zijn contract verlengd. Hij ligt nu vast tot medio 2026. Hjulmand was een van de namen die genoemd werd om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Daar kan nu een streep doorheen.

"Mijn doel was om Denemarken bij elkaar te brengen, te inspireren en terug te geven aan de kinderen en de clubs waar de spelers zijn opgegroeid", vertelt de Deen. "Ik denk dat we dat hebben gedaan, maar het mag hier niet stoppen. We hebben een aantal belangrijke jaren voor de boeg en ik ben gemotiveerd om nog meer te bereiken met het nationale team. Ik wil deel blijven uitmaken van de ontwikkeling van het Deense voetbal."

Sinds Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van Ajax, aangaf volgend seizoen niet verder te gaan met John Heitinga, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Hjulmand was een van de namen die genoemd werd. Hij is sinds 2020 bondscoach en haalde de halve finale op het EK van 2021. Met zijn contractverlenging geeft hij een duidelijk signaal af bij de voetbalbond te blijven.