ESPN verwijdert fragment over 'kunstgrastrainer' die in belangstelling van Ajax staat

ESPN heeft een fragment van het programma Voetbalpraat van Twitter verwijderd maandagavond. Aan tafel spraken de gasten over Kjetil Knutsen, de beoogde nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Freek Jansen, clubwatcher van Voetbal International van de Amsterdammers, deed in het fragment enkele opvallende uitspraken.

"De naam die doorsijpelt is die van de Noorse kunstgrastrainer die ergens tussen de ijsberen een ploeg traint", begint Jansen over Knutsen, de trainer van FK Bodø/Glimt. "Hij heeft nog nooit een team buiten Noord-Noorwegen getraind op normaal gras." Het leidt tot gelach bij Kenneth Perez: "Jij ziet het niet zitten Freek?", vraagt de Deen cynisch.

Scepsis

"Een gezonde dosis scepsis lijkt me op zijn plaats in dit geval. Knutsen werkt met een staf van twintig man: vijf psychologen, twee ademhalingscoaches en zelfs een militair. Als hij dat ook bij Ajax wil bewerkstelligen... Nou, succes", vervolgt de journalist. Volgens hem moet niet Knutsen, maar Bosz de nieuwe trainer van de Amsterdammers worden: "Er is één topkandidaat en dat is Peter Bosz en als je hem om de een of andere reden niet neemt, dan is Pascal Jansen ook een prima trainer om naar Ajax te halen."

Volgens Jansen is het een te groot risico om Knutsen op dit moment aan te stellen in de hoofdstad: "In een normale situatie, met Edwin van der Sar en Marc Overmars aan het roer, hadden ze best die gok kunnen nemen. Nu ligt die hele organisatie op zijn gat. Ze hebben een Duitser aangetrokken die net goed en wel vijftien dagen begonnen is. Dan halen ze iemand uit Noord-Noorwegen die verder ook niets weet. Dan geef je het echt totaal uit handen."

Feyenoord-doelman vertrekt