Deze gezondheidsproblemen heeft Marc Overmars

Marc Overmars vertrok via de achterdeur bij Ajax, maar vond snel onderdak bij Royal Antwerp FC. Amper een jaar later legde de club beslag op de beker en landstitel. Ondanks het succes van Overmars in België, heeft de directeur voetbalzaken het moeilijk. Zo werd de oud-prof eind december getroffen door een hartinfarct en kampt hij nog met gezondheidsproblemen.

Eind december werd bekend dat Marc Overmars was getroffen door een hartinfarct. Tot op de dag van vandaag heeft hij hier nog altijd last van. In een gesprek met Het Laatste Nieuws liet Overmars weten dat het zwaar is. "Het is lastig. Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat. En mijn focus houden, kost energie. Mijn hart is voor 45 procent afgestorven.” Ondanks zijn grote gezondheidsproblemen, werkt hij ‘gewoon’ door bij Royal Antwerp. “Ik heb zoveel schade opgelopen, dat het niet meer te herstellen valt. Je ziet ook wel hoe ik adem. Maar je moet geen medelijden met me hebben. Ik ben een gelukkig man. En ik sterf liever hier, dan dat ik niets aan het doen ben."

Toekomst

Overmars is inmiddels 50 jaar en weet niet, met het oog op zijn hartproblemen, hoelang hij nog actief blijft in het voetbal. “Tien is wel veel... Want dat ik door dit vroeger op pensioen zal gaan, daar ben ik intussen al achter. Ach, het is het leven. Iedereen krijgt tegenslagen te verwerken. Of je moet door de mazen van het net geglipt zijn.”

Feyenoord-doelman vertrekt