'Zonder de leuter van Overmars hadden Feyenoord en PSV geen Champions League gespeeld'

Royal Antwerp en Feyenoord trapten dinsdagavond hun Champions League-seizoen af. Feyenoord versloeg in de eigen Kuip Celtic met 2-0 en Antwerp verloor met 5-0 bij tegen FC Barcelona. Dat Arne Slot en Mark van Bommel nu een team traint uitkomend in de Champions League, komt volgens journalist Sjoerd Mossou door Marc Overmars. 

'Dickpick Overmars verantwoordelijk voor nieuwe tijdperk'

Zo vertelt Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad dat het vertrek van Marc Overmars bij Ajax in 2022 grote impact heeft gehad op de huidige staat van het voetbal: “Voor het vrouwelijk personeel dat het hitsige gedoe kreeg opgedrongen, was de impact ongetwijfeld het grootst. Maar los daarvan: de leuter van Marc Overmars heeft de moderne geschiedenis van ons voetbal definitief herschreven. Het besluit tot ontslag viel op zondag 6 februari 2022. Ajax had eerder die dag met 3-0 van Heracles gewonnen, zorgeloos op weg naar het volgende kampioenschap. PSV, Feyenoord en AZ lagen op apegapen, stilaan wanhopig over de almaar groter groeiende kloof.”

De dickpick die Overmars vervolgens stuurde, en het daaropvolgende ontslag, had volgens Mossou grote invloed op de verhoudingen in de Eredivisie: “Wat daarna volgde was een totale Amsterdamse clusterfuck die tot op de dag van vandaag voortduurt. Zonder de piemel van Overmars was Maurice Steijn nooit trainer van Ajax geworden, zelfs niet bijna. Sven Mislintat was gewoon een ‘duistere dealtjesmaker’ geweest in de krochten van de Bundesliga. Ajax had geen honderden miljoenen over de balk gesmeten in twee desastreuze transferzomers. Feyenoord, PSV en Royal Antwerp hadden deze week geen Champions League gespeeld, sowieso niet alle drie.”