'Manchester United geeft toe dat er te veel betaald is voor Antony'

Antony vertrok afgelopen zomer voor een recordbedrag van 100 miljoen euro van Ajax naar Manchester United. Een bron binnen de topclub uit Manchester heeft een half jaar na de transfer aan ESPN vertelt dat Manchester United weet het te veel betaald heeft voor de Braziliaanse vleugelaanvaller. Echter zou de Engelse topclub naar eigen zeggen in de toekomst hebben geïnvesteerd en genoeg redenen hebben om de torenhoge transfersom te kunnen verantwoorden.

Antony streek in 2020 neer in Amsterdam, dat destijds bijna 16 miljoen euro voor de Braziliaan betaalde. Twee seizoenen later werd de 22-jarige vleugelspits voor een recordbedrag verkocht aan Manchester United, waar Erik ten Hag sinds de zomer van 2022 de scepter zwaait. Uit verschillende hoeken worden er echter vraagtekens gezet bij de hoogte van de transfersom voor de Braziliaan, die scoorde bij zijn debuut en vindt men, ook in Manchester, dat er te veel betaald is. De transfersom valt volgens een anonieme bron binnen de club ook te verdedigen.

Waarom betaalde Manchester United zo veel voor Antony?

Volgens de bron binnen Manchester United zouden het gebrek aan alternatieven voor de positie van Antony en de ontwikkeling van de transfermarkt een grote rol hebben gespeeld bij de komst van de Braziliaan en de uitgegeven transfersom. Daarnaast had Antony een streepje voor, omdat de buitenspeler heel graag met coach Ten Hag herenigd wilde worden. United-scouts voorspelde dat in 2023 alleen maar meer topclub zouden komen voor spelers zoals Antony, waardoor de vraagprijs alleen maar hoger zou worden. "We hebben betaald voor de speler die we denken dat hij kan worden. Niet voor de speler die hij is", vertelt de bron tegenover ESPN.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers