Oud-Feyenoorder hangt celstraf van vier jaar boven het hoofd

Het Openbaar Ministerie heeft flinke celstraffen geëist tegen dertien mannen die betrokken zouden zijn bij een criminele organisatie. Onder de dertien mannen is een oud-profvoetballer aanwezig. Het zou gaan Ferne S. S stond in het betaald voetbal onder meer drie jaar onder contract bij Feyenoord.

In Nederland maakte S zijn debuut in het profvoetbal namens Feyenoord. Vervolgens kwam hij in de Eredivisie nog uit voor NEC en NAC Breda. In hoeverre S betrokken is bij de organisatie, is niet bekend. De dertien betrokkenen hangen celstraffen van drie tot negen jaar boven het hoofd. Samen zouden ze onder meer vijf drugslaboratoria hebben gerund en werd er gehandeld in grote partijen drugs, het zou gaan om honderden kilo’s volgens het OM. De politie ontdekte in Nederland verschillende opslagplaatsen van de bende in onder meer Herwijnen, Kerkenveld, Nijeveen, Ridderkerk, Zwijndrecht en Lelystad.

Het blijkt om grote jongens te gaan uit de wereld van drugs. Volgens het OM wist de organisatie alles af van het invoeren en bewerken van cocaïne en het maken van xtc en crystal meth. Er zou zelfs gewerkt worden met koks uit Mexico. De politie nam naast de drugs ook een grote jacht, waterscooter, meerdere auto’s en een flinke som contant geld van maar liefst 280.000 euro in beslag.  

Ook interessant