'Zes vrouwen hebben last gehad van gedrag 'vieze oom' Overmars'

Zes of meer werkneemsters binnen Ajax zouden last hebben gehad van de grensoverschrijdend berichten van Marc Overmars. Dat weet De Telegraaf te melden op basis van zeer goed ingevoerde bronnen. De voormalig directeur voetbalzaken vertrok zondagavond per direct bij Ajax, na meerdere gespreken over een langere periode waarin hij onbetamelijke berichten verstuurde naar vrouwelijke collega's. 

Nieuwsmedium NRC was al langere tijd bezig met een onderzoek rondom het gedrag van Overmars. Nu blijkt dat het schandaal binnen Ajax ook al aan het licht was. Zo onthulde clubwatcher Mike Verweij tijdens de voetbalpodcast van De Telegraaf dat er sinds half december 2021 al verhalen rond zouden gaan over Overmars en 'Ajax-vrouwen'. Het was hierbij niet duidelijk of het om voetbalsters of medewerksters ging. Daarnaast weet het AD te melden dat Overmars binnen Ajax de bijnaam 'vieze oom' had. 

Brief binnen Ajax

Eind januari nam Edwin van der Sar het initiatief om een brief over misstanden en ongewenst gedrag binnen de club aan medewerkers te vesturen; "We denken bij Ajax alle benodigde maatregelen getroffen te hebben om het melden van misstanden en ongewenst gedrag mogelijk te maken, maar ik realiseer me dat dat nog niet voldoende is en we niet kunnen zeggen dat hier alles goed gaat." Hierbij is het niet duidelijk of dit naar aanleiding van het schandaal rond The Voice of Holland was, of het al te maken had met het gedrag van Overmars. 

Feyenoord-doelman vertrekt