Álvarez reageert op vertrek Heitinga: "Hij is echt een toptrainer"

Edson Álvarez is diep onder de indruk geraakt van de trainerskwaliteiten van John Heitinga, zo vertelt hij in een gesprek met Voetbal International. Ook gaat de Mexicaanse middenvelder in op waar het dit seizoen mis ging bij Ajax.

Ajax sloot het seizoen 2022/23 af zonder prijzen, op een teleurstellende derde plek in de Eredivisie. De teleurstellende resultaten zorgden er uiteindelijk voor dat Heitinga moest vertrekken als hoofdtrainer donderdag. Volgens Álvarez is de sportieve malaise bij Ajax echter niet helemaal de schuld van Heitinga: "We hadden gewoon te weinig wapens als ploeg, zo eerlijk moet je gewoon zijn na dit seizoen. Jongens als Dusan Tadic en ik hebben veel meegemaakt, wij komen veel voor elkaar op. Dat bedoel ik óók met wapens. Niet alleen voetballende wapens, maar ook mentale wapens." 

Alvarez is dan ook zeer te spreken over de trainerskwaliteiten van John Heitinga. "Ik meen het echt: hij is een toptrainer. Ik heb veel aan hem gehad." Volgens de verdedigende middenvelder komt dit ook doordat ze op vergelijkbare posities hebben gespeeld: "Daardoor wist hij me vaak goede en gerichte tips te geven."