Weghorst zorgt voor tegenstrijdige gevoelens bij fans na #BARMUN

Barcelona en Manchester United speelde donderdagavond een 'Champions League-waardig' duel in de Europa League play-offronde. Naast Frenkie de Jong bij de thuisploeg stonden ook Tyrell Malacia en Wout Weghorst op het veld namens de bezoekers. De Nederlandse spits speelde meer als 'nummer 10' en dat zorgde voor gemengde en tegenstrijdige gevoelens bij de fans van de Engelse topclub.

Werklust

In de eerste helft was de eerste echte kans voor Weghorst. De spits ging één op één met keeper Marc-André ter Stegen, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Verder viel het op dat trainer Erik ten Hag de Nederlander niet in de spits had staan, maar meer als aanvallende middenvelder. Hij leverde enrom veel werklust en was constant degene die Franck Kessie en De Jong achterna moest zitten. De ene fan heeft bewondering voor Weghorst en hoe de Nederlander zijn rol vervulde, terwijl de andere fan juist schreeuwt om een wissel.

Bekijk hieronder de gemengde reacties van de fans van Manchester United over het optreden van Wout Weghorst tegen Barcelona:

"Wout Weghorst was de beste nummer 10 op het veld in Camp Nou. Denk daar eens over na."

"Vergeet niet hoe Wout Weghorst gisteren speelde. Hij was eigenlijk een middenvelder die zich constant het snot voor de ogen liep om achter Kessie en De Jong aan te gaan. Topprestatie!"

"Manchester United is veel beter zonder Weghorst. Plaats hem op de bank alsjeblieft."

"Weghorst is super slecht en ik wacht op de dag dat dat duidelijk wordt, net zoals de rest van dit United team. We zullen zien hoe fijn ze het vinden als de druk er de hele tijd vol op staat en dan heb ik het niet over een paar maanden. Ze zullen nooit ervaren hoe Ronaldo met die druk omging 24/7."

"United ging naar het Camp Nou, een van de grootste en meest intimiderende stadions van de wereld, zonder Eriksen en Martinez, Luke Shaw centraal achterin, Weghorst als nummer 10 en Fred op het middenveld. En we waren veel beter dan zij. Ten Hag is een verbluffende manager."