Uitslagen Europa League! Geen goede avond voor Ajax en PSV, Barcelona tegen United van 'CL-niveau'!

Donderdagavond was het tijd voor de play-offronde van de Europa League. Op PSV na bleven alle wedstrijden dicht bij elkaar en lijkt dit een garantie voor een spannend vervolg van dit tweeluik. Zo speelde Juventus teleurstellend gelijk en maakte Bayer Leverkusen en AS Monaco er een spektakel van.

Eerst naar de Nederlandse ploegen. Ajax speelde thuis tegen Union Berlin en dit werd een teleurstellende 0-0. De Amsterdammers noteerden zelfs niet eens één schot op doel. De Duitsers leken in de tweede helft op voorsprong te komen door een doelpunt van Morten Thorsby (ex-Heerenveen), maar de VAR keurde deze af voor hands. Verder maakte Ajax-doelman Gerónimo Rulli indruk met vele reddingen die zijn ploeg op de been hielden. Voor PSV werd het een dramatische avond. De Eindhovenaren werd overklast door Sevilla en verloren met 3-0. De grote man aan de zijde van de Spanjaarden was invaller Lucas Ocampos. Vooral de 2-0 van de Argentijn was van grote klasse. Door het verlies maakt PSV het zichzelf ontzettend lastig om nog door te gaan in de Europa League.

Champions League-niveau

Verder speelde FC Barcelona en Manchester United in een vermakelijk duel gelijk (2-2). De wedstrijd was eigenlijk 'te goed' voor de Europa League en Erik ten Hag bestempelde het duel dan ook als "van Champions League-niveau", zo zei de trainer tegenover BT Sport. Andere Europese grootmacht Juventus speelde thuis teleurstellend gelijk tegen FC Nantes (1-1). Bayer Leverkusen kwam in eigen huis nog wel met 2-1 voor, maar gaf dit vlak voor tijd weg. AS Monaco won zelfs met 2-3 van de Duitsers. 

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Bekijk hier alle overige uitslagen van de play-offronde in de Europa League!