Van Dijk hervindt topvorm: “Ik heb het gevoel dat ik alles weer kan"

Virgil van Dijk is weer aardig in vorm, zo voelt het voor de aanvoerder van Liverpool en het Nederlands elftal zelf ook. Voor zijn gevoel moest dat ook wel na een teleurstellend jaar. In gesprek met het AD is hij kritisch op zijn eigen prestaties.

'Koning van de statistieken'

Van Dijk vindt het mooi dat hij veel van statistiekenlijstjes aanvoert in de Premier League, waaronder die van gewonnen duels, het minste aantal fouten en het minste balverlies. "Ik voel me heel goed", geeft de 32-jarige aan in het Algemeen Dagblad.

Vorm weer terug

Na het teleurstellende WK in Qatar vorig seizoen dachten mensen dat Van Dijk over zijn top was: "Sommige kritiek neem ik serieus, niet alles. Ik weet van mezelf heel goed wanneer ik goed speel en wanneer niet. Afgelopen seizoen was gewoon matig, soms zelfs slecht. Ook als team hadden we bij Liverpool moeite om een goed ritme te vinden. De Nations League met Oranje was ook niet best."

Dit seizoen heeft Van Dijk de knop gevonden om het om te draaien: "Ik heb er heel veel over nagedacht en over gepraat om dat te kunnen ombuigen. Dat is gelukt, denk ik. Vanaf de zomer gaat het weer heel goed. Ik heb het gevoel dat ik alles weer kan."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers