'Berghuis doet aangifte na 19 A4-tjes aan heftige bedreigingen'

Steven Berghuis heeft aangifte gedaan bij de politie. Reden: de bedreigingen aan zijn adres en dat van zijn gezin na zijn gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax. Zo weet De Telegraaf te melden op basis van een brief die het management van Berghuis aan de politie heeft gestuurd.

Volgens de krant gaat het om maar liefst negentien A4-tjes met onder meer doodsbedreigingen. De politie bevestigt de aangifte.

berghuis doet aangifte bij de politie na doodsbedreigingen

De bedreigingen zijn vooral gericht op de dag van de Klassieker, op 19 december. De dag dat Berghuis ook jarig is. De aanvaller en zijn familie werden met de dood bedreigd.

Muurschildering

Zo riep iemand op om op 19 december vuurpijlen mee te nemen naar De Kuip. Dan konden ze ‘de kop van Berghuis’ eraf schieten. Ook verscheen een antisemitische muurschildering van hem als slachtoffer van de Holocaust. De ex-Feyenoorder stond afgebeeld als Jood met de tekst: ‘Joden lopen altijd weg’.

In de brief worden meer bedreigingen genoemd: "'Geen moment meer met rust laten, hier gaat hij spijt van krijgen', 'Steven in een massagraf', 'Berghuis is een kk Jood, dat ie maar zijn kk nek breekt', 'Vieze vuile hoere kk rat, je kinderen en jij gaan de lul zijn', 'We weten waar je woont', 'Ik pleeg een aanslag op je kk gezin, ik meen het' en 'Ik hoop dat je kind sterft'.

"Mijn gezin en ik hebben in ieder geval een deel van deze berichten als zeer bedreigend ervaren en achten het daarom noodzakelijk om aangifte van bedreiging te doen", schrijft de voetballer volgens De Telegraaf aan de recherche.

berghuis doet aangifte bij de politie na doodsbedreigingen

De directie van Ajax steunt de aangifte van Berghuis. Volgens Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, hield de club rekening met heftige emoties maar is een grens gepasseerd. "Er zaten reacties bij die echt veel te ver gaan."