Scaloni niet te spreken over Van Gaal: "Dat is alleen maar een schande voor hen"

Lionel Scaloni kroonde zich als bondscoach van Argentinië tot Wereldkampioen in Qatar, nadat Frankrijk op penalty's werd verslagen. In de kwartfinale stond de Zuid-Amerikaanse coach tegenover het Oranje van Louis van Gaal en dat mondde uit in een heetgebakerd duel. De uitspraken van de bondscoach van Nederland over Lionel Messi schoten bij Scaloni destijds in het verkeerde keelgat. Zo laat hij blijken in een interview met radiozender COPE.

Van Gaal sprak voorafgaand aan het duel van Oranje tegen Argentinië zich uit over de rol van Messi bij de Argentijnse nationale ploeg en stelde dat het Zuid-Amerikaanse land met tien man speelde als de wereldster de bal niet had. Volgens Scaloni is dat complete onzin: "Als ze de beste speler ter wereld op deze manier kapot maken, dan is dat alleen maar een schande voor hen", stelt de succescoach van Argentinië naar aanleiding van de uitspraken van Van Gaal. "Wanneer ze ons aanvallen, moeten wij reageren", aldus Scaloni.

Veertien gele kaarten en één rode

De uitspraken van Van Gaal zorgden voor olie op het Argentijnse vuur en mede dankzij het matige optreden van arbiter Lahoz mondde de wedstrijd uit in een veldslag, waarbij Oranje zes gele kaarten en één rode kaart gepresenteerd kreeg en Argentinië acht. Na afloop kregen onder anderen Lionel Messi en Emiliano Martinez het aan de stok met de technische staf en spelers van Oranje. Zo ging de wereldster van Argentinië verhaal halen bij Van Gaal en maande hij Weghorst weg te gaan, terwijl hij hem uitmaakte voor 'dombo'.