In elkaar geslagen Ajaxfan doet zijn verhaal: "Paar flinke trappen tegen mijn hoofd gehad"

Ajaxfan Kevin van Dalen reisde met zijn team mee naar Oekraïne, waar de Amsterdammers afgelopen dinsdag met 0-0 gelijkspeelde tegen Dinamo Kiev. Eenmaal aangekomen brak de hel los, en er ontstonden meerdere relletjes tussen de supporters van Ajax en Dinamo. Zo werd Van Dalen flink toegetakeld door een aantal Oekraïnse hooligans.

"Daar stonden drie agenten bij één politieauto, terwijl om verschillende hoeken Dynamo-fans stonden te wachten. We zaten echt in de val”, aldus de 33-jarige Van Dalen tegenover het Brabants Dagblad. "Toen ben ik neergeschopt en heb ik een paar flinke trappen tegen mijn hoofd gekregen."

Hij liep uiteindelijk een gebroken neus, twee oogkasfracturen, een hersenschudding en een pijnlijk gebit op. Van Dalen ligt nog steeds in een ziekenhuis in Kiev. “De stopcontacten steken uit de muur en het is vies”, zegt hij. Van Dalen kreeg daarentegen wel een presentje van Matthijs de Ligt, die hem zijn wedstrijd shirt gaf.

“De selectie heeft zich aan een reisschema te houden. Dat begrijp ik. Maar de organisatie rondom deze wedstrijd is echt slecht gegaan vanuit de club”, vertelt de Ajaxfan, die eerder Ajax in 2015 ook al eens meereisde naar een gevaarlijk gebied, namelijk in Legia. “Toen waren er pendelbussen geregeld en ik weet niet hoeveel politiebegeleiding. Nu was er niets.” En tja, de onderstaande beelden liegen niet. 

Ajaxfans aangevallen voorafgaand aan Dinamo Kiev-Ajax

Gevechten tussen de fans van Ajax en Dinamo Kiev