Slot: "Blessure Bijlow heeft effect op haalbaarheid beoogde transferdoelen"

Arne Slot wil een vervanger halen voor de geblesseerde Justin Bijlow. Dit gaf de trainer van Feyenoord aan na het duel tegen Sparta (2-2) in de tweede speelronde van de Eredivisie. Bijlow is nog weken uit de roulatie, waardoor de keeperspositie bij Feyenoord voor langere tijd bezet is met alleen Thimon Wellenreuther en Kostas Lamprou. Dit heeft echter gevolgen voor andere beoogde transfers.

Effect op andere transfers

Door de financiele situatie van de Rotterdammers heeft het binnenhalen van een nieuwe keeper wel gevolgen voor andere beoogde transfers, zo vertelt Slot tijdens de persconferentie. "We zullen zeker een nieuwe keeper gaan aantrekken, maar dat heeft wel gevolgen voor de beoogde transfers van aankomende twee weken", aldus de oefenmeester. Hij doelt hiermee ongetwijfeld op het budget van Feyenoord, dat niet toereikend is voor én een nieuwe keeper én de gewenste middenvelder en aanvaller van de club.

Duidelijk is wel dat Feyenoord bezig is met een nieuwe keeper. "Als een speler niet van ons is ga ik niet op namen is, maar het is een keeper. En als wij een keeper gaan halen moeten we erover nadenken of dat een tweede keeper achter Timon wordt, of een eerste en wat dat gaat kosten. Dat zijn de interessante dagen voor een technisch directeur. Ik denk dat wij sowieso een keeper aan gaan trekken ja, dat vind ik zeker. Of dat gaat lukken is een tweede."

Deal met Ivanusec onzeker

Een van de spelers waar Feyenoord een oogje op heeft is Luka Ivanusec. Over deze speler kan Slot momenteel al geen duidelijkheid meer geven door de ontstane situatie. "Ivanusec is een speler waar we interesse in hebben, maar we moeten gaan kijken wat we willen nu ook onze keeper geblesseerd is. We moeten er over na gaan denken. We zijn een club die het geld maar één keer kan uitgeven."

"We hebben nu ook te maken met een blessure van onze keeper, wat heel lang gaat duren. Dus we zullen kritisch moeten kijken naar hoe we dat geld in kunnen zetten, want we vinden dat we nog wel wat meer nodig hebben dan alleen een linksbuiten. Wij kunnen niet drie keer acht miljoen of tien miljoen euro uitgeven, tenzij dat vandaag veranderd is. Daarom kunnen dingen in een window per dag verschillen", aldus Slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers