Ajax uitgeschakeld: Union Berlin - Ajax 3-1 (met goals)

Inmiddels heeft ook het laatste fluitsignaal geklonken in Berlijn. Union Berlin - Ajax kon alle kanten op door de 0-0 thuis, maar helaas was Union Berlin te sterk.

Union Berlin - Ajax: eindstand 3-1

Na een leuke beginfase pakte Union Berlin de leiding door een strafschop te benutten. Daarna bleef het initiatief voor de Duitser. Zij tekenden dan ook voor de 2-0. Deze goal zie je hier.

De club ging dan ook met een fikse achterstand rustten, maar opvallend genoeg bleven de fans erin geloven. Zij waren opvallend positief op social media.

Na rust leken de fans gelijk te krijgen, want Ajax kwam dankzij een goal van Mohammed Kudus terug in de wedstrijd. Nog voordat de Ajacieden hoop konden putten uit de 2-1 bouwde Union Berlin de voorsprong weer uit naar 3-1. Dat deze goal uitgerekend gemaakt werd door ex-Ajacied Danilho Doekhi maakte het extra pijnlijk. De 2-1 en 3-1 zie je hier.

Daarna probeerde Ajax nog wel aan te zetten, maar helaas leidde dat niet meer tot doelpunten. Het feit dat Union Berlin de voorsprong zeker wilde stelden door veel tijdrekken hielp hier niet bij.

De Ajax-spelers verloren vervolgens de controle. Het regende in de slotfase gele kaarten. Álvares kreeg zelfs twee keer geel.

Ajax Fans teleurgesteld

Dit leidde uiteraard tot teleurgestelde reacties van de Ajax-fans. Ook halen enkele herinneringen op aan hun overwinning tegen Union Berlin.

Hoe zuur ook, Ajax is na PSV vanavond de tweede club die in Europa uitgespeeld is en zich vol op de Nederlandse competitie kan richten.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers