Affelay legt vinger op zere Feyenoord-plek: "Dat heeft Feyenoord niet"

Feyenoord wist de Eredivisie niet te hervatten met een overwinning op NEC Nijmegen en dat zorgt niet alleen voor chagrijn bij het publiek, maar ook binnen de selectie van de Rotterdammers. PSV was ook niet grandioos, maar won wél. Ibrahim Affelay legt de vinger op de zere plek.

De twee Nederlandse topclubs kwamen allebei met 2-0 voor en leken een zeer makkelijke zeventiende speelronde af te gaan werken, maar in Eindhoven bleek een derde goal voldoende om uit de gevarenzone te blijven. Een late treffer in de eerste helft zorgde voor vertrouwen bij NEC en na een ketser van Feyenoord-goalie Justin Bijlow kon de landskampioen zich niet meer oprichten. "In de tweede helft hebben ze helemaal niks afgedwongen", begint Affelay.

"Als je ziet dat je er met het veldspel, dat normaal prima in orde is bij Feyenoord, niet doorheen komt: dan blijft er heel weinig over." Het verschil met koploper PSV is door een nieuwe remise opgelopen tot twaalf punten. "We zijn nu zeventien wedstrijden verder en er komt gewoon niks van de flanken vandaan. Dat is het grote verschil met PSV. Die hebben individueel zo veel klasse. Spelen ze een slechte wedstrijd, dan kan een Dest, een Noa Lang, een Lozano of een Saibari die beslissen. Dat soort spelers heeft Feyenoord niet en daarin zit het grote verschil", concludeert de ex-prof.

Hij richt zich tot slot ook nog eventjes op het aankoopbeleid, omdat de selectie van trainer Arne Slot volgens de analist niet in balans is. "Ik snap ook wel dat Feyenoord niet in staat is om superveel geld te betalen voor nieuwe spelers, maar ze hebben nu zó veel buitenspelers. Dan kan je beter in de breedte wat minder zijn en twee tot drie toppers hebben. Vorig jaar was dit al een probleem en dat is het nu nog steeds."