Robben kijkt terug en schrijft brief aan zijn 16-jarige zelf: "Je zult Bayern als stap terug zien"

Arjen Robben realiseert zich dat hij in de nadagen van zijn actieve carrière zit en de ster van Bayern München denkt dan ook steeds vaker na over het begin én het einde van zijn loopbaan. Op de site The Players' Tribute heeft de vleugelspeler een brief aan zijn zestienjarige zelf geschreven.

Het begon allemaal bij FC Groningen: "Ik denk veel aan dit moment de laatste tijd. Het moment waarop alles begon. Je bent 33 en hebt nog maar een contract voor een jaar. Dus wie weet er daarna wat er gebeurt", schrijft Robben. Hij haalt zijn periodes bij Chelsea en Real Madrid aan: "In Engeland leven en ademen ze voetbal, maar in Spanje is het anders. Daar is voetbal het leven. Maar je leert daar ook dat voetbal een business is. Dat zal je niet vrolijk stemmen. Je zult Bayern München als een stap terug zien. Natuurlijk, ze hebben de landstitels en de bekers, maar voor jou draait het om het winnen van de Champions League en daarvoor is Bayern geen favoriet geweest."

Foute inschatting

"Maar geloof me, je kon het niet meer mis hebben. Bayern zal de beste beslissing zijn die je ooit zult nemen. Je maakt deel uit van iets 'meer'. De acht jaren bij Bayern zullen de meest trotse zijn van je loopbaan”, sluit de aanvoerder van Oranje af.

Het klopt wat Robben zegt, want in 2013 schoot hij Der Rekordmeister hoogstpersoonlijk naar CL-winst:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers