Driessen weet het zeker: "Achter de schermen zijn ze bezig met een coupe bij Ajax"

Volgens Valentijn Driessen is er een coupe ophanden bij Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf vertelt bij Vandaag Inside dat algemeen directeur Edwin van de Sar op weg naar de uitgang wordt gejaagd in Amsterdam.

De Raad van Commissarissen en Maurits Hendriks willen Van der Sar wippen als hij niet doet wat zij willen", zo stelt Driessen. "Zij willen naar de datakant en hebben een databrein. Daar hangt Heitinga ook aan vast."

"Een meisje van 38 bepaalt daar heel veel. Zij kent ook die Duitser (Sven Mislintat, red) die ze als technisch directeur op het oog hebben. Die is mislukt bij Stuttgart, maar kan terecht bij Ajax. Wat is dat voor gekkigheid?", vraagt Driessen zich hardop af. Daarmee heeft de journalist het over Vosse de Boode. Zij is hoofd sportwetenschap en data-analyse bij de Amsterdammers.

Vervanger staat al klaar

De chef voetbal denkt dat Hendriks, die vroeger Chef de Mission was bij TeamNL, aast op de functie van Van der Sar: "Hij wil algemeen directeur worden. De voetballers hebben het natuurlijk ook zelf verknald afgelopen jaar. Van der Sar is bij alle aankopen van Alfred Schreuder betrokken geweest. Daar heeft hij zijn toestemming voor gegeven."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers