Ajax heeft vervanger Van der Sar al klaarstaan: "komst Bosz wordt niet in de weg gezeten"

Volgens clubwatcher Freek Jansen heeft Ajax de opvolger van Van der Sar al klaar staan. Hij meldt via Voetbal International dat huidig commercieel directeur Menno Geelen er goed op staat in Amsterdam. Jansen vertelt dat Geelen intern hoge ogen gooit als commercieel directeur. Of Geelen zelf ook interesse heeft in de functie is echter onduidelijk.

Van der Sar maakt de laatste tijd geen goede indruk en Maurits Hendriks (Chief Sports Officer bij Ajax) zou azen op zijn baan. Volgens Jansen heeft Geelen echter een betere reputatie binnen de rvc van de Amsterdammers. "Geelen ligt goed in de organisatie, is zeer succesvol als commercieel directeur en speelt ook in de overlegorganen met andere clubs in binnen- en buitenland een vooraanstaande rol. Menno Geelen wordt binnen Ajax op termijn als de gewenste opvolger van Van der Sar beschouwd", aldus de VI-journalist

De vraag is echter of Geelen dat zelf ziet zitten. "Daar heeft hij zich nooit over uitgesproken. Bovendien heeft de commercieel directeur een uitstekende relatie met Van der Sar, op basis van volledig wederzijds vertrouwen, dus hij zal geen ongewenste haast maken met de mogelijke opvolging. Voorlopig blijft hij in zijn huidige rol actief, waarbij hij in de vijfkoppige directie wordt omgeven door Van der Sar, Sven Mislintat (directeur voetbalzaken), Susan Lenderink (financieel directeur) en Hendriks."

Van der Sar en Bosz

VI bespreekt vervolgens de rol van Van der Sar in een mogelijke terugkeer van Peter Bosz. Eerder leidde een conflict tussen Van der Sar en Bosz tot een breuk tussen de trainer en de club. Van der Sar liet zich sindsdien niet meer uit over Bosz. Op dit moment heeft Mislintat echter in de hand wie de nieuwe trainer wordt. 'Bovendien, wordt door de omgeving van Van der Sar benadrukt, zit hij allerminst rancuneus in elkaar. Als Mislintat in Bosz zijn gewenste trainer ziet, zal hij zich niet laten afremmen, is de heersende opvatting', schrijft VI.