'Mislintat wil Ajax op vier posities versterken komende zomer'

De selectie van Ajax gaat komende zomer op de schop. Technisch directeur Sven Mislintat is van plan om de Amsterdammers te voorzien van een kwaliteitsimpuls. De Duitser met 'diamantenaugen' heeft hiervoor vier specifieke opties in het vizier die komende zomer versterkt gaan worden.

Volgens Voetbal International is één positie het belangrijkst voor Mislintat: de rechtsbuiten. De nieuwe TD van de Amsterdammers wil het gat dat Antony bij zijn vertrek heeft achtergelaten opvullen met een echte rechtsbuiten. Dit seizoen namen Mohammed Kudus en Steven Berghuis de honneurs waar op deze positie, maar beiden zijn de laatste jaren meer gebruikt op het middenveld. Mislintat wil er daarom voor zorgen dat er een echte rechtsbuiten wordt toegevoegd aan de selectie. Zeker omdat Kudus, evenals Jurriën Timber en Edson Álvarez, op de nominatie staat de Amsterdammers te verlaten.

Het mogelijke vertrek van de drie sterkhouders van Ajax is een aderlating, maar geeft waarschijnlijk ook een financiële injectie. Mislintat gaat op zoek naar een centrale en aanvallende middenvelder én wil graag een centrale verdediger aankopen. Hij zou op zoek zijn naar spelers die de selectie 'karakterologisch een boost kunnen geven'. Nieuwe leiders moeten de sluier van gelatenheid en onverschilligheid wegnemen, aldus VI.