Ajacied onthult: "Was ongelukkig en zat niet lekker in mijn vel"

Devyne Rensch is ondertussen een vaste waarde op de rechtsbackpositie bij Ajax, maar vertelt in gesprek met Ajax Life dat toen dit niet het geval was, het niet goed ging met hem. In 2020 debuteerde hij voor de Amsterdammers en een jaar later mocht hij meedoen in Oranje. Daarna ging het alleen wat minder met Rensch.

"Het was niet het jaar waarop ik had gehoopt", vertelt Rensch over het seizoen na zijn debuutjaar. "Ik was ongelukkig en zat niet lekker in mijn vel. Nu denk ik dat ik het misschien te groot maakte voor mezelf. Het was niet gek dat het iets minder ging."

Kritiek

"Toen ik bij het eerste kwam, was iedereen heel tevreden over mij. Een seizoen later kon ik niet laten zien wat men van mij verwachtte. Dan is het logisch dat ze bepaalde dingen gaan zeggen en denken. Daar moet je als speler mee leren leven."

Nu denkt Rensch anders over kritiek: "Als je dat krijgt, betekent het dat mensen nog altijd een bepaalde verwachting van je hebben. Dan vinden ze dat je beter kan dan dat je laat zien. Dat is een goed teken, want dan heb je toch goede dingen gedaan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers