Zeventienjarige Ajacied maakt indruk op favoriete positie: 'Hij maakt Ajax nu al beter'

Voor Ajax lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Met nog drie wedstrijden te gaan en vijf punten achterstand op nummer twee PSV lijkt de Champions League een schier onmogelijke opgave. Tegen AZ kwamen de Amsterdammers afgelopen weekend niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Veel analisten vinden dat er moet worden doorgeselecteerd en dat er veel nieuwe spelers bij moeten komen. Dat kan op de transfermarkt, maar ook in de eigen jeugd lopen talenten rond. 

In de podcast Branie wordt er alvast vooruit gekeken naar volgend seizoen. Vooral Jorrel Hato valt de laatste weken erg op. Hij heeft de concurrentiestrijd aan de linkerkant gewoonen van Youri Baas en aankoop Owen Wijndal. Tegen AZ mocht de jongeling in de tweede helft op zijn favoriete positie acteren. Wijndal kwam in de ploeg en zodoende schoof Hato naar het centrum van de verdediging en vormde hij een duo met Jurriën Timber. 'Dat maakte Ajax echt beter. Je ziet vaak jonge spelers die goed meekomen in een draaiend elftal. Hato is in een dolend elftal beland en blinkt daar uit. Dat is heel knap', aldus Thijs Zwagerman, Showtime-redacteur, in de podcast. 

Ook trainer John Heitinga heeft lovende woorden voor zijn pupil. 'Hij is een lichtpuntje. Hij is zeventien jaar en we hebben hem niet voor niks overgeheveld naar de kleedkamer van de A-selectie. We weten wat hij kan en we weten dat hij zowel linksback als centraal kan spelen. Hij geeft wat rust. In de tweede helft zag het er met Timber en Hato heel natuurlijk uit. Ze durven in te dribbelen en de manier waarop ze de bal inspelen, dwingt de spelers om de bal vooruit te spelen.'

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers