Van Aanholt twijfelde over Turkije na masterclass PSV: 'Toen heb ik maar even contact gezocht met mijn zaakwaarnemer'

Patrick van Aanholt speelde anderhalf seizoen in Turkije voordat hij weer terugkeerde op de Nederlandse velden. In gesprek met de PSV- Supporter geeft de linksback aan lang getwijfeld te hebben over de overstap naar Galatasaray toen zijn contract bij Crystal Palace afliep. Dit alles nadat PSV de Turkse club een ontzettend pak slaag had gegeven in de voorronde van de Champions League. 

'Ik was op vakantie toen PSV hier thuis tegen Galatasaray met indrukwekkende cijfers compleet wegspeelde maar die wedstrijd heb ik op de bank in Alicante gekeken', vertelt Van Aanholt over de wedstrijd die PSV overtuigend met 5-1 won. 'Daarna heb ik wel even contact met mijn zaakwaarnemer. Of hij de wedstrijd ook gekeken had en of dit dan wel de juiste keuze was. Vervolgens veel geappt met Ryan Babel die ik kende van Oranje en toen ik uiteindelijk persoonlijk met Fatih Terim sprak, was ik snel verkocht. Wat een geweldige trainer, ongelofelijk.'

'Mijn vrouw en ik maakten de keuze voor Galatasaray, niet alleen vanwege de club maar vooral ook vanwege de stad. Verder zijn de fans van Galatasaray natuurlijk ook bekend vanwege hun passie voor de club. Het was geweldig om dat mee te maken in de tijd dat ik voor de club mocht spelen', aldus Van Aanholt, die de laatste weken indruk maakt in Eindhoven en dus ook volgend jaar in het Philips Stadion te bewonderen is. Twee weken geleden won de linksback nog de KNVB-Beker. In de gewonnen halve finale tegen Spakenburg had Van Aanholt een belangrijk aandeel, hij maakte de openingstreffer in het met 1-2 gewonnen duel.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers