Jansen en AZ klaar voor halve finale Conference League: 'Er wordt te kleinerend over West Ham gesproken'

AZ neemt het donderdagavond op tegen West Ham United in de eerste halve finale van de Conference League. Trainer Pascal Jansen was reisde zondag al af naar Londen om de clash tussen de opponent van donderdag en Manchester United van dichtbij te kunnen bekijken. De oefenmeester snapt niets van het gemakzucht bij fans die denken dat AZ dat zomaar even wint. 

'Ik vind dat er iets te kleinerend over wordt gesproken ten opzichte van de kwaliteiten die daar rondlopen. Volgens mij hebben ze over het geheel genomen snelle spelers, fysiek sterke spelers en spelers die prima in staat zijn om in de Premier League overeind te blijven. Uiteraard hebben we geprobeerd om de zwaktes van West Ham op te sporen en we gaan proberen om daar morgen van te profiteren', klinkt het uit de mond van Jansen op de persconferentie. 

'Ik ben heel blij dat ik die wedstrijd nog heb gezien, want nu heb ik ze in nog betere doen gezien. Ik denk dat ik wel een aardig beeld heb van waar ze toe in staat zijn. De finale halen zou natuurlijk heel veel betekenen voor ons. We weten dat we voor een groot gevecht staan, maar zien tegelijkertijd onze kansen, zoals we die in iedere wedstrijd zien', besluit Jansen, die morgen geen beroep kan doen op sterkhouders Jesper Karlsson (nog altijd geblesseerd) en Milos Kerkez (geschorst).

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers