Oude bekende Buijs werd gepolst om Groningen te redden: 'Heel opmerkelijk dat dit nu op straat ligt'

Danny Buijs is zes wedstrijden voor het einde van de Eredivisie gepolst door FC Groningen voor een terugkeer. In een laatste poging om degradatie te voorkomen kwam de club uit bij de oude bekende. Dat nieuws kwam woensdag naar buiten en werd later ook bevestigd door Buijs zelf, die eigenlijk had gehoopt dat het niet uitgelekt was. "Niemand heeft hier iets aan. Ik niet, want mensen denken dat ik het gelekt heb, terwijl dit niet zo is. Dennis van der Ree niet, die het seizoen afmaakt."

Afgelopen weekend degradeerde FC Groningen na het gelijke spel in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles. Zo kort voor het einde zag Buijs geen opties meer voor een ommekeer van het dan al zinkende schip. "Ik heb gelijk gezegd dat ik het niet ging doen, om een aantal redenen. Het was namelijk te kort dag richting het einde van het seizoen om nog iets te kunnen veranderen én er was geen toekomstperspectief voor na die zes duels, want de club had al een nieuwe trainer (Dick Lukkien, red.) vastgelegd. Daarnaast zou het me mogelijk ook belemmeren in mijn eigen toekomst, omdat ik de periode niet kon benutten voor gesprekken met andere clubs."

"Maar ik wil ook graag aangeven dat ik het heel opmerkelijk vind dat dit nu op straat ligt", gaat Buijs verder. "Vanochtend vroeg ben ik gebeld door een journalist van RTV Noord, die me dit voorlegde. Inmiddels weet ik dat de informatie, waar slechts een paar mensen vanaf wisten, vanuit de club is gekomen."