Ron Jans wordt personal trainer Raymond van Barneveld: "Hopelijk even trefzeker als TONZON HR-Radiatorfolie"

Darter Raymond van Barneveld wordt vanaf komende zomer getraind door Ron Jans, die dan na vier jaar de deur achter zich dichttrekt bij PEC Zwolle.

Maak kennis met Speldenprikjes, dé rubriek voor al je satirische, krankzinnige, grappige voetbalnieuws. Niet te geloven. 

Topsport

De opvallende samenwerking kwam voor het eerst ter sprake tijdens een personeelsfeest van PEC Zwolle, waar Van Barneveld samen met enkele dartscollega's een clinic gaf. Barney, die in Londen is voor het PDC Awards Dinner, legt per telefoon uit: "Ron en ik raakten aan de praat over wat topsport is en we ontdekten veel overeenkomsten in onze sportbeleving. Toen spraken we af elkaar te bellen als er zich een gelegenheid zou aandienen om samen iets te doen."

Jans voor de buis

Tijdens de kerstperiode besloot Jans zijn aflopende contract bij PEC niet te verlengen. De reden, zo blijkt nu, is dat hij via de televisie op de voet het WK Darts in Londen volgde en daar gefascineerd door raakte. "Ik kwam erachter dat in dit fantastische spel, nee: in deze fantastische sport, dat hier mijn toekomst ligt. Bovendien heb ik altijd al in Engeland willen werken."

De twee hadden opnieuw contact na Barneys verloren halve finale tegen de latere wereldkampioen Michael van Gerwen en besloten samen in zee te gaan.

Verliezen met 109 gemiddeld

Van Barneveld: "Ik zat helemaal stuk na die partij. 109 gemiddeld en dan nog handen schudden. Ik was doodziek, wilde ermee stoppen. M'n dochter hing huilend aan de lijn, een jaar lang laat je er alles voor en dan wordt je niet eens wereldkampioen. Maar Ron liet me inzien dat ik de verkeerde houding had. Ik ben vijfvoudig wereldkampioen terwijl Michael pas twee WK-titels heeft. Ik ga dus door!"

Bekers en radiatorfolie

Jans spreekt over een 'interessant experiment'. "De samenwerking tussen een voetbaltrainer en een topdarter is niet eerder vertoond", legt de 58-jarige oefenmeester uit. "Ik denk dat ik Raymond aan bekers kan helpen, dat is me bij PEC immers ook gelukt. Het wordt een ontdekkingstocht voor ons allebei, maar we zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een schot in de roos is."

Barney voegt daar vanuit Londen aan toe: "Ik hoop dat dit een even trefzekere samenwerking wordt als die ik heb met de mensen van TONZON HR-Radiatorfolie, want dan staat opa volgend jaar gewoon weer met die beker in zijn handen."

Deze rubriek bestaat uit zelfverzonnen verhalen en quotes en is er absoluut niet op gericht om wie dan ook op enige manier te beschadigen.