Deze 10 spelers kregen rood bij hun debuut

De rode kaart viert vandaag, zondag, zijn 46-jarige verjaardag in de voetballerij. De Chileen Carlos Caszely was op het WK 1974 de eerste speler ooit die van het veld werd gestuurd met een rode prent. Wij maakten een top10 van spelers die bij hun debuut rood kregen. 

Hateboer

Hans Hateboer beleefde 18 januari 2014 een bijzonder debuut voor FC Groningen. Hij mocht van trainer Erwin van de Looi in de basis beginnen en luisterde zijn eerste wedstrijd op met een assist op Michael de Leeuw. Maar in de tweede helft van het duel met RKC Waalwijk pakte hij een directe rode kaart...

Chabot

In de zomer van 2017 vertrok Julian Chabot van Leipzig 2 naar Sparta. Hij debuteerde voor Sparta op 12 augustus 2017, in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. In de 84e minuut werd Chabot tot overmaat van ramp ook nog eens met twee gele kaarten uit het veld gestuurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Pressel

In januari 2011 stapte Gerrit Pressel op huurbasis van het tweede elftal van Hamburger SV over naar Willem II. Bij de Tilburgers debuteerde hij op 6 februari van dat jaar in uitwedstrijd tegen FC Groningen (7-1 nederlaag) waarbij hij na twee gele kaarten de rode kaart kreeg. Een debuut om niet snel te vergeten dus, of juist wel...

Glaucio

Het eredivisiedebuut van de achttienjarige Braziliaan Glaucio bij Feyenoord liep uit op een teleurstelling. Op 18 december 1994 tegen RKC kreeg hij rood negentien minuten na zijn invalbeurt voor een wilde schop die hij uitdeelde aan aanvaller Danny Muller. “We hebben er weer een Bruce Lee bij”, was de reactie van toenmalig Feyenoord-trainer Willem van Hanegem na de wedstrijd.

Mathijsen

Joris Mathijsen kende augustus 2012 ook een debuut voor Feyenoord om snel te vergeten. De verdediger begon tegen sc Heerenveen in de basis en werd een kwartier voor tijd met rood van het veld gestuurd, nadat hij de doorgebroken Filip Djuricic had neergehaald. Hij veroorzaakte met deze actie bovendien een penalty, die de openingstreffer van Heerenveen tot gevolg had.

Mitchell

De in Schotland geboren Australiër David Mitchell kwam in 1987 over naar Feyenoord van het Duitse Eintracht Frankfurt. Mitchell verdween december 1988 naar het Engelse Chelsea. Bij zijn debuut tegen Willem II, augustus 1987, stuurde scheidsrechter Henk van Ettekoven hem meteen naar de tribunes. 

Jonathas

Jonathas speelde in de jeugd bij achtereenvolgens Cruzeiro EC en AZ. Op zaterdag 21 november 2009 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie, uit tegen Roda JC. Hij maakte een doelpunt. Maar zijn debuut werd ontsierd door een rode kaart vanwege het maken van een slaande beweging.

Büttner

Op 15 maart 2008 maakt Alexander Büttner zijn debuut bij Vitesse, toen hij na vijf minuten in het veld kwam voor Haim Megrelishvili. Büttner moest tijdens zijn debuutwedstrijd in de tweede helft wél met twee gele kaarten van het veld. Zo bleef zijn optreden dat seizoen beperkt tot 66 minuten.

Thomas

Oktober 2019 ging PSV thuis kansloos onderuit tegen AZ. Het was voor de Eindhovenaren de eerste thuisnederlaag in de Eredivisie sinds 16 september 2016. De rode kaart voor Ryan Thomas na twintig minuten speelde een belangrijke rol daarin. De middenvelder uit Nieuw-Zeeland, die zijn basisdebuut maakte, moest inrukken na een charge op Fredrik Midtsjo. 

Rodrigues

Garry Mendes Rodrigues heeft misschien wel de meest bizarre rode kaart bij zijn debuut achter zijn naam staan. Voor zover het een debuut te noemen viel. De Rotterdammer kreeg tijdens zijn warming-up bij Al-Ittihad uit Saudi-Arabiëde een rode kaart. Eerst ontving hij geel omdat hij warmliep op een plaats waar dat niet was toegestaan en de reactie van Rodrigues op die prent leverde hem vervolgens per direct zijn tweede gele en dus rode kaart op....

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers