Beste bondscoach met wie Daley Blind heeft samengewerkt? 'Dan kies ik mijn vader als beste trainer'

Daley Blind heeft in een interview met De Telegraaf teruggeblikt op zijn periode bij het Nederlands elftal. De teller staat momenteel op 99 interlands en ook tijdens de eerste selectie van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman is Blind weer van de partij en kan hij vrijdagavond tegen Frankrijk zijn honderdste interland gaan spelen. 

Al gaf Koeman tijdens de persconferentie wel aan dat Blind niet meer zijn eerste keuze is voor de linksbackpositie. Wellicht dat Blind kan worden doorgeschoven naar het middenveld na de afmelding van Frenkie de Jong en de afwezigheid van Teun Koopmeiners.

Blind heeft in zijn 99 wedstrijden voor Oranje gespeeld onder verschillende bondscoaches. Tijdens het interview kreeg Blind de vraag wie de beste bondscoach is geweest in zijn tijd bij het Nederlands elftal. 'Daar overval je me mee. Ik zeg Louis van Gaal en mijn vader Danny. Alhoewel we in de tijd van mijn vader niet in een goede fase zaten met Oranje en we niet goed presteerden. Een combinatie van die twee is het beste', vertelt de voetballer. 'Het groepsproces met Van Gaal, terwijl mijn vader mijn beste persoonlijke trainer is. Van kleins af aan. Door zijn lessen ben ik de voetballer geworden die ik ben geworden. M’n beste trainer ooit.'