Wat wordt de volgende club die Advocaat uit de brand moet redden?

Dick Advocaat vertrek aan het einde van het seizoen uit Den Haag. ADO Den Haag had graag langer doorgewild met de geliefde trainer, maar de Advocaat schijnt zelf aangegeven te hebben dat hij wil stoppen als trainer van de Hagenezen. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. 

De oefenmeester, die zijn voetbalcarrière begon in Den Haag, verving een aantal maanden geleden de ontslagen Dirk Kuijt. Kuijt, op dat moment bezig aan zijn eerste termijn als hoofdtrainer, moest het veld ruimen wegens tegenvallende resultaten. ADO wil graag weer terug naar de Eredivisie en hoopte met de komst van Advocaat de weg omhoog in te slaan. Onder Kuijt kwam de Haagse club niet verder dan de zeventiende plek. Advocaats periode begon hoopgevend met een ongeslagen reeks van elf duels en het behalen van de kwartfinale van de KNVB Beker, maar verder dan de dertiende plek komt de club vooralsnog niet. 

Of Advocaat na dit seizoen helemaal afscheid neemt van de voetballerij is nog niet bekend. Al meerdere malen gaf de trainer bij binnenkomst van nieuwe clubs aan dat dit dan echt zijn laatste klus als hoofdtrainer zou zijn. Toch pakte hij na het Nederlands elftal, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Feyenoord, et Irakees elftal en FC Utrecht telkens de draad weer op. Welke club komt volgend jaar in nood en roept om de diensten van 'de kleine generaal'?