Zo vader zo zoon: 'vader van Willems belager naar snelrechter'

De Groningen-supporters hadden zich veel meer voorgesteld van afgelopen zondag. Het begon nog goed, met een mooie sfeeractie bij de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Uiteindelijk viel alles in het water. De Friezen wonnen met 0-2, maar daar ging het na afloop niet over. Een 'supporter' van de Groningers sloeg Jetro Willems en nu blijkt dat ook de vader van deze belager zich misdragen heeft. 

Het gebeurde allemaal met nog zo'n tien minuten te gaan. Een boze fan van de thuisploeg probeerde uit protest het veld op te rennen en werd in de kraag gegrepen door de stewards. Het spel leek weer hervat de kunnen worden, maar het bleef onrustig in de hoek van het stadion. Jetro Willems besloot er naartoe te rennen om de boel te sussen. Daar kreeg hij een tik van een minderjarige 'supporter'. Een dag na het incident besloten de club en de linksback om aangifte te doen tegen de jongen.

Appel valt niet ver van de boom

Woensdagmiddag is naar buiten gekomen dat niet alleen de zoon, maar ook de vader van de jongen is niet zo netjes geweest. Hij zou een steward bedreigd hebben en vernielingen hebben aangericht aan cellencomplex, dat melden het Algemeen Dagblad en het Dagblad van het Noorden. Hiervoor moet de man verschijnen voor de snelrechter.