Van Persie ziet voorbeeldfunctie voor Oranje-international: "Hoopgevend voor veel jeugd"

Robin van Persie speelde tussen 2005 en 2017 voor Oranje, kwam twee periodes uit voor Feyenoord en speelde drie seizoenen voor Manchester United. Tyrell Malacia heeft dezelfde werkgevers als de recordhouder van Oranje en kan ook rekenen op lovende woorden van de oud-speler van Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe.

Van Persie geeft in een interview met Manchester United TV aan dat hij de linksback van de Engelse topclub als bron van inspiratie ziet voor jonge Nederlandse voetballers. De oud-spits ook zeer te spreken over het aantrekken van Malacia: "Ik geloof dat je elke transferwindow een paar goede spelers moet halen. Hij is daar één van. Voordat hij kwam, was hij niet zo bekend. Ik speelde met hem samen met Feyenoord, dus ik wist hoe goed hij was, en nog steeds is", vertelt Van Persie.

Malacia als voorbeeld

Malacia krijgt een belangrijke rol toebedeeld door Van Persie. De voormalig international ziet de verdediger als een voorbeeld: "Hij komt uit mijn stad (Rotterdam, red.), van mijn club. Hij geeft veel jeugd hoop. Hij speelt nu op het hoogste niveau en neemt het op tegen de besten. Hij geeft niet alleen jongeren hier hoop, hij geeft jongeren in Nederland hoop. Als je goed speelt, is er een mogelijkheid dat je heel ver kunt komen, zodat je uiteindelijk voor een team als Manchester United speelt", aldus Van Persie, die hoopvol is over de toekomst van Malacia. "Ik hoop dat hij zich blijft ontwikkelen, verbeteren en hongerig blijft om elke dag beter worden", sluit Van Persie af.

Feyenoord-doelman vertrekt