Malacia over niet spelen op het WK: "Ik zat er wel even doorheen"

Tyrell Malacia kwam tijdens het WK in Qatar geen enkele minuut in actie voor het Nederlands elftal. De linksback van Manchester United baalde daar flink van.

Malacia was een van de vijf spelers die geen speeltijd kreeg van bondscoach Louis van Gaal. "Het is moeilijk als je geen minuten mag maken, je blijft toch elke wedstrijd hopen", vertelde de 23-jarige verdediger na afloop van het thuisduel met Nottingham Forest (3-0) bij Viaplay. "Je doet je best op de training en blijft het team supporten".

"Maar ik ken mezelf en wil gewoon altijd spelen. Natuurlijk zat ik er daarom wel even doorheen, maar dan moet je jezelf weer oppakken", voegde Malacia eraan toe. "Want je weet maar nooit, je kan in de laatste vijf minuten of in de rust toch worden ingebracht. Dan moet je er wel klaar voor zijn. Maar als je zoveel weken op een WK bent en uiteindelijk helemaal niet speelt, dan is dat moeilijk".

Malacia heeft inmiddels de draad weer opgepakt bij Manchester United, waar hij zowel in het League Cup-duel met Burnley als tegen Nottingham Forest in de basis stond. "Ik heb bij United een kleine dip gehad, maar ben nu bezig om mezelf terug te knokken", aldus de oud-Feyenoorder.