Van Persie onder de indruk van Ten Hag: "Hij heeft mij nieuwe ideeën gegeven"

Robin van Persie was namens BT Sport te gast bij Manchester United, de club waar hij tussen 2012 en 2015 actief was. De oud-spits van de 'Red Devils' sprak tijdens zijn 'stageperiode' met trainer Erik ten Hag en dat zorgde voor nieuwe inzichten bij Van Persie.

In Manchester won de linkspoot de Community Shield en de Premier League onder Sir Alex Ferguson. Ten Hag is momenteel de eindverantwoordelijke bij de club en hij zal deze terug willen brengen naar de wereldtop. Van Persie is in ieder geval onder de indruk van zijn landgenoot: "Hoe open hij naar mij was heb ik als fijn ervaren. Hij wilde zijn kennis delen en mij als jonge coach in opleiding dingen leren. Na mij carrière als voetballer droom ik niet meer over het maken van acties, maar denk ik over systemen, tactieken en aan manieren om een team op een zo goed mogelijke manier neer te zetten. Erik heeft ervoor gezorgd dat ik daarover nieuwe ideeën heb gekregen. Hij heeft deuren voor mij geopend en daar ben ik hem heel dankbaar voor."

Anderzijds is Ten Hag ook lovend over Van Persie: "Hij is echt fanatiek en duidelijk over het feit dat hij trainer wil worden." Momenteel heeft de oud-spits van onder meer Feyenoord en Arsenal jeugdtrainer bij de Rotterdammers. 

Feyenoord-doelman vertrekt