Heitinga juicht voor Feyenoord: "Het liefst na verlenging"

Feyenoord neemt het donderdagavond op tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League. Vorige week werd het 1-1 tussen beide ploegen en het belooft een spannende avond te worden in De Kuip. De volgende tegenstander van de Rotterdammers is Ajax en de trainer van de Amsterdammers, John Heitinga, juicht vanavond voor de opponent van komende zondag.

Op de persconferentie van Ajax in aanloop naar De Klassieker liet Heitinga zich uit over het Europese duel van Feyenoord: "Ik denk dat het voor het Nederlandse voetbal goed is als ze winnen. Het liefst wel na verlenging", knipoogt de trainer. "Wij zijn ook Nederlanders en we willen allemaal op het hoogste podium staan. Het is goed voor de ontwikkeling, voor het Nederlands Elftal en voor de clubs als Feyenoord wint."

De Klassieker tegen Ajax en Feyenoord vindt zondag plaats om 14.30 uur en zal een nieuw hoofdstuk opleveren in de titelstrijd in de Eredivisie. Bij winst gaan de Amsterdammers, op doelsaldo, over de Rotterdammers heen. Bij winst van de ploeg van Arne Slot loopt het uit en wordt het gat zes punten met nog acht wedstrijden te gaan.