Shakhtar-coach vol vertrouwen naar De Kuip: "We kennen het niveau"

Feyenoord strijdt donderdagavond tegen Shakhtar Donetsk voor een plek in de kwartfinale van de Europa League. Shakhtar-coach Igor Jovicevic reist ondanks de matige heenwedstrijd van zijn team vol vertrouwen af naar De Kuip: "We komen om de wedstrijd te winnen", aldus de coach van de Oekraïnse topclub in Korrespondent.

In de heenwedstrijd, die werd afgewerkt in Polen, had Shakhtar Donetsk het zwaar tegen Feyenoord. De Rotterdammers verzuimde het echter om te scoren en kwamen ongelukkig op achterstand. In de slotfase kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Jovicevic, hoofdtrainer van Shakhtar, geeft aan geleerd te hebben van het eerste duel tegen de Rotterdammers: "We kennen het niveau van de komende wedstrijd. Na de ontmoeting in Warschau hebben we wat aanpassingen gedaan", aldus de coach, die ook aangeeft dat de eerste ontmoeting 'moeilijk' was en Shakhtar niet haar 'beste voetbal heeft laten zien'.

Shakhtar Donetsk zal strijden tot laatste minuut

Jovicevic verwacht dat zijn ploeg in Rotterdam van de eerste tot de laatste minuut zal strijden en haalt vertrouwen uit eerdere Europese duels: "Er staat een prima team, dat zich keer op keer heeft laten zien in wedstrijden waarin het niet de favoriet was", aldus de coach, die vol vertrouwen is, maar ook het thuisvoordeel van de Rotterdammers niet onderschat. "We komen om de wedstrijd te winnen, al zal het moeilijk worden in De Kuip, waar altijd een geweldige sfeer hangt. De spelers moeten begrijpen dat ze de beste wedstrijd uit hun carrière moeten spelen", aldus Jovicevic.

Feyenoord-doelman vertrekt