Van Dijk vergeleken met Premier League-iconen: "Die jongens hadden dat niet"

Het Champions League-avontuur van Liverpool eindigde woensdagavond in Madrid. De eerdere nederlaag op Anfield (2-5) kon niet worden rechtgetrokken. Liverpool verloor met 1-0 in Spanje van Real Madrid. Virgil van Dijk is een van de spelers die het in de Engelse media moet ontgelden. Rio Ferdinand en Michael Owen stellen bij BT Sport dat de Oranje-verdediger ten onder gaat aan de inconsistentie van het team.

Van Dijk streek in 2018 neer bij Liverpool en is sinds zijn komst de vaste keuze centraal achterin. De centrumverdediger werd met The Reds landskampioen in 2020, won de Champions League in 2019 en won zowel de League Cup als de FA Cup in 2022 met Liverpool. Dit seizoen loopt het allemaal minder goed bij de Engelse topclub en volgens Michael Owen en Rio Ferdinand gaat dat ten koste van het spel van Van Dijk.

Van Dijk vs Campbell, Vidic, Kompany, Terry en Stam

Ferdinand merkt op dat Van Dijk het zwaar heeft dit seizoen en maakt de vergelijking met andere voormalige Premier League-verdedigers: "Er zijn fases in je carrière waarin dingen niet volgens plan verlopen, maar als je kijkt naar geweldige centrumverdedigers als Vidic, Kompany, Campbell, Terry en Stam. Deze jongens kenden geen slechte seizoenen of een vormdip van acht of negen duels", aldus de oud-speler van Manchester United. "Soms ben je zo goed als het team om je heen", concludeert Ferdinand, die op bijval kan rekenen van Owen. De voormalig spits van Liverpool ziet dat Van Dijk meegaat in de vorm van de dag van Liverpool: "Als Liverpool goed speelt, heeft hij niet veel te doen. Het probleem is alleen dat het niet loopt. Als het team niet functioneert, wordt het een stuk lastiger", aldus Owen over het spel van Van Dijk dit seizoen.

Feyenoord-doelman vertrekt