Liverpool-icoon ziet 'schandalig' Liverpool en richt pijlen op Van Dijk: "Ik zou zijn plaats in kunnen nemen"

Liverpool kreeg de grootste thuisnederlaag ooit in Champions League te verwerken dinsdagavond tegen Real Madrid (2-5). Jamie Carragher, die zelf 734 wedstrijden speelde voor The Reds, haalde vernietigend uit naar zijn voormalig werkgever en spaarde Virgil van Dijk ook niet in zijn kritische nabeschouwing: "We hebben het hele seizoen naar excuses gezocht waarom het zo goed gaat als voorgaande jaren, maar wat ze deze tweede helft hebben laten zien was echt een schande", aldus Carragher bij CBS Sports.

Liverpool startte goed aan de wedstrijd tegen Real Madrid en kwam via Darwin Nuñez en Mohamed Salah zelfs op een 2-0 voorsprong, na een fout van Thibaut Courtois. De Spaanse topclub bracht nog voor rust de borden weer in evenwicht en walste in de tweede helft over The Reds heen. Carragher zag een 'chaotisch' team: "Gênant was het", aldus de oud-voetballer, die complimenteus is naar Real Madrid toe. "Ik heb hier in Europees verband nog nooit een team zien spelen die zo heeft gepresteerd. Ze hebben Liverpool gewoon vernietigd", aldus Carragher. In de tweede scoorden Eder Militão en Karim Benzema (2), waardoor het uiteindelijk 2-5 werd.

Vernietigend over Van Dijk

Virgil van Dijk, die afgelopen weekend na een maand blessureleed weer zijn rentree maakte in de Premier League tegen Newcastle United (0-2, winst), stond tijdens de afstraffing tegen Real Madrid ook 90 minuten lang op het veld. De Oranje-international moest het na afloop ook ontgelden bij zijn voorganger: "We zijn lang blijven zoeken naar redenen en excuses, maar nee. Het is verdedigend lang niet goed genoeg op dit moment", aldus Carragher, die een uitspraak van de centrumverdediger erbij haalt. "Het grappige is dat hij vier maanden geleden zei dat ik niet mee zou kunnen komen in dit team. Nou, ik denk dat ik op dit moment zijn plaats zou innnemen", stelt Carragher. De oud-speler, die met Liverpool de Champions League won, vindt het pijnlijk om iets negatiefs te zeggen, maar kan niet anders: "Ze staan achtste in de Premier League en zijn net 5-2 verslagen door Real Madrid", concludeert Carragher als verantwoording voor zijn kritische noot.