Wijndal over tandem met Bergwijn: 'Beste van Nederland en Europa'

Het vertrouwen is weer helemaal teruggekeerd bij Ajax, zeker bij Owen Wijndal. De linksachter is zeer tevreden over de tandem die hij vormt met Steven Bergwijn. Wijndal noemt de linkerkant van Ajax 'de beste van Nederland en misschien zelfs van heel Europa'.

In een interview met ESPN gaat Wijndal in op de nieuwe manier van spelen onder John Heitinga bij Ajax. Onder de ontslagen Alfred Schreuder moest de verdediger vaak vanaf de bank toekijken, maar lijkt nu helemaal terug te zijn gekeerd. "Je merkt dat als je hebt gewonnen met 3-0, dan had het 6-0 moeten zijn. Het moet altijd meer en altijd beter, dat is het grootste verschil met vroeger", stelt Wijndal. "Maar dat is ook goed en mooi om mee te maken en ook wel weer logisch."

Bij Ajax vormt Wijndal samen met Bergwijn de tandem aan de linkerkant. Iets wat de verdediger voor zijn overstap naar Ajax vaak al liet zien bij zijn oude liefde AZ. "Natuurlijk moeten er nog veel dingen beter, maar ik denk dat we elkaar goed aanvoelen en dat we zeker de beste van Nederland zijn." Over zelfverzekerdheid over het duo BergWijndal geen gebrek bij geboren Zaandammer, die er nog een schepje bovenop doet. "Als we echt gasgeven misschien wel van Europa."

Sinds zijn overstap naar Amsterdam kwam Wijndal tot nu toe zeventien keer in actie voor Ajax. Daarin was de 11-voudig international goed voor vier assists.