Sinkgraven ziet transfer naar Eredivisie wel zitten

Daley Sinkgraven speelt mogelijk volgend seizoen weer in de Eredivisie. De linksachter, die momenteel nog onder contract, staat bij Bayer Leverkusen kreeg het afgelopen seizoen maar weinig speelminuten. Sinkgraven heeft een aflopend contract daarnaast wijst alles erop dat de club en speler deze zomer een einde maken aan de samenwerking. 

Speler bleef bij Bayer Leverkusen

Afgelopen zomer had Daley Sinkgraven al de mogelijkheid om te vertrekken bij Leverkusen maar hij zag dit zelf toen niet zitten. Zo werd de linksachter aangeboden bij Anderlecht maar besloot hij niet te verkassen naar de Belgische grootmacht. Voor Anderlecht was Harry Toffolo al lange tijd plan A, maar toen de speler besloot de overstap te maken naar Nottingham Forest, zag de Belgische club Daley Sinkgraven als alternatief. Ook al kwam de 27-jarige linksachter pas acht keer in actie dit seizoen, bedankte hij de club en besloot hij zijn contract bij Bayer Leverkusen uit te zitten.

Sinkgraven wordt aangeboden bij Nederlandse top

Naast Anderlecht werd Sinkgraven ook bij Nederlandse clubs aangeboden, zo meldde VI al eerder. FC Twente zou wel oren naar de komst van de multifunctionele voetballer hebben, net als Feyenoord. Sinkgraven, die eerder al in het tenue van Heereveen en Ajax speelde ziet een overstap naar de Eredivisie wel gebeuren. Sinkgraven speelt het liefst in een van de top 5 competities maar ziet zichzelf ook in het tenue van de Nederlandse top spelen.

Gouden toekomst Sinkgraven in de weg gezeten door blessures

"Daley Sinkgraven is een van de doelwitten van Liverpool." Dat is wat de Britse krant The Guardian in oktober 2014 nog schreef over de linksachter van destijds SC Heereveen. Deze transfer werd dan geen werkelijkheid, wel liet het zien dat er veel vertrouwen was in de toen 19-jarige Sinkgraven. Een half jaar later in januari 2015 maakte de linksachter dan ook de overstap naar Ajax.

Hier kreeg de jonge Ajacied jammer genoeg last van vele blessures. Zo miste de linksachter in zijn eerste seizoen tien duels door verschillende blessures. Daarnaast lag Sinkgraven in zijn laatste seizoen voor Ajax maar liefst 371 dagen uit de running door een knieblessure. Toen Daley Sinkgraven weer blessurevrij was, maakte hij kort daarna de overstap naar Bayer Leverkusen, waar de linksachter opnieuw te maken kreeg met veel blessures.

Sinkgraven zou dus in de zomer een overstap kunnen maken naar de Eredivisie-top. Maar of hij daar wel blessurevrij blijft, is maar de vraag.