Koeman haalt uit naar eigen spelers: "Fouten waar dat never nooit mag"

Ronald Koeman baalde stevig na de afstraffing in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0). De bondscoach van Oranje was met name ontevreden over de fouten van zijn eigen ploeg.

"Als je dusdanige fouten maakt op plekken waar je balverlies lijdt, dan zijn ze te goed voor ons", stelde Koeman na afloop van de wedstrijd bij de NOS. "In voetbal kun je fouten maken, maar kijk maar naar de eerste goal... Daar wachten zij op. We lijden balverlies op twintig meter van onze eigen goal. Na zeven minuten sta je met 2-0 achter en spelen zij de wedstrijd uit. Dan wachten ze op de momenten dat ze kunnen counteren".

"Het gaat me erom dat we fouten maken op plaatsen waar je dat never nooit mag doen", voegde de keuzeheer van het Nederlands elftal eraan toe. "Fouten maken dat mag, maar niet daar! Dat heeft ook niets te maken met de mensen die er niet bij waren. Dat mag niet! Punt".

Ondanks de vele absenties wilde Koeman geen systeemwijziging doorvoeren. "Je kunt altijd discussiëren over keuzes die je maakt, maar dit lag niet aan het systeem. Het gaat erom dat je fouten maakt op plekken waar dat niet mag. Dit is ook de klasse van Frankrijk. De vierde goal is balverlies van Memphis, maar als je ziet wat Mbappé daarna doet, dat is grote klasse".

"Ik had van iedereen meer verwacht. Het is een teamprestatie die ondermaats is tegen een hele sterke tegenstander. Dan krijg je dit verschil. Maandag (tegen Gibraltar, red.) verwachten we een reactie. We gaan analyseren waar het fout is gegaan, maar dat weten de spelers ook wel. Je moet hier niet te lang bij stil blijven staan. Ik denk dat het alleen maar positief uit kan werken, omdat iedereen weet waar we staan", aldus Koeman.

Feyenoord-doelman vertrekt