'Ihattaren heeft nieuwe club te pakken en keert terug in Eredivisie'

Mo Ihattaren zou een nieuwe club hebben gevonden, zo klinkt het sterke gerucht op sociale media. Het gevallen toptalent zou aan de slag mogen bij AZ, zo delen diverse accounts waaronder Actu Mocro. Na PSV en Ajax kan het zijn derde avontuur in de Eredivisie worden.

De inmiddels 22-jarige Mo Ihattaren zit sinds zijn vertrek bij Slavia Praag in maart zonder club. De Tsjechische topclub durfde het in december 2023 aan met het talent van weleer. Na ruim drie maanden kwam de samenwerking al tot een einde. Een half jaar eerder was Ihattaren al vertrokken bij Samsunspor en hield het geen maand vol met hem door financiële verschillen tussen de Turkse club en de speler.

Ihattaren naar AZ?

Lang bleef het stil rond Ihattaren, die via sociale media in verband wordt gebracht met een overstap naar AZ. Recent was de voetballer nog aanwezig bij een wedstrijd van Jong AZ.

Carrière Mo Ihattaren

Na zijn doorbraak bij PSV belandde Ihattaren op een zijspoor en vertrok in augustus 2021 naar Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. Daar liep het toch anders voor Ihattaren, die vertrok en naar Ajax ging. In Amsterdam kwam één keer in actie voor de hoofdmacht en vijf keer voor Jong Ajax. In de KKD was hij goed voor vier doelpunten en twee assists, maar mocht alsnog terugkeren naar Juventus. In Turijn was men klaar met hem en liet zijn contract ontbinden.

Veel problemen voor Ihattaren; al zijn clubs op een rijtje.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers