Vertrek Karsdorp bij AS Roma lijkt onafwendbaar: "Hij is schuldig aan ernstig professioneel wangedrag"

Het huwelijk tussen Rick Karsdorp en AS Roma lijkt op korte termijn te stranden. In een interview met La Gazzetta dello Sport heeft Tiago Pinto, algemeen directeur van de Italiaanse club, laten weten teleurgesteld te zijn in kamp-Karsdorp: "Hij heeft zich schuldig gemaakt aan ernstig professioneel wangedrag door niet te komen opdagen bij de training en niet mee te gaan op trainingskamp naar Japan", aldus de sportbestuurder tegenover de Italiaanse sportkrant.

Karsdorp kwam begin november in de clinch met Roma-trainer José Mourinho, die de Nederlander verweet onprofessioneel te zijn tijdens de competitiewedstrijd tegen Sassuolo (1-1). De Portugese oefenmeester noemde de Nederlandse vleugelverdediger onder meer een verrader en gaf toen al aan dat Karsdorp in januari op zoek kon naar een nieuwe club. AS Roma-directeur Pinto stelt dat hij op de eerste plaats wilde voorkomen dat het voorval breed werd uitgemeten in de media. Dit wilde de bestuurder doen door met de entourage van Karsdorp het incident te bespreken. Echter sprak de advocaat van Nederlandse verdediger vorige week uit dat Mourinho excuses moet maken richting zijn cliënt: "Ik weet niet of hij hem nog steeds bijstaat, maar hij was op zoek naar bekendheid in plaats van een oplossing voor de problemen", stelt Pinto over de advocaat van Karsdorp. De algemeen directeur van AS Roma stelt dat Karsdorp nooit uit de selectie is gezet: "Ondanks dat hij twee keer niet kwam opdagen", aldus Pinto, die Mourinho verdedigt. "Hij (Mourinho, red.) was bevangen door emoties", vertelt de sportbestuurder.

Karsdorp mag op zoek naar een nieuwe club

Mourinho voorspelde het al begin november en houdt zich aan zijn uitspraken. Karsdorp mag namelijk op zoek naar een nieuwe club. De oud-speler van Feyenoord werd eerder in verband gebracht met Ajax, terwijl ook Juventus werd genoemd als potentiële nieuwe club voor de rechtsback. Fulham lijkt nu de beste papieren in huis te hebben voor de komst van Karsdorp. Echter zal de Nederlander niet transfervrij vertrekken uit Italië: "Hij is op de markt, maar we zullen hem nooit gratis laten vertrekken", aldus Pinto.