Zien: Robben keert terug op trainingsveld bij FC Groningen als stagiair

Arjen Robben is weer terug op het voetbalveld. De ex-aanvaller van onder meer PSV, FC Groningen en Bayern München keert terug op het trainingsveld bij FC Groningen als trainer van het Onder 18-team. Ook zal hij beginnen aan zijn trainersopleiding bij zijn oude werkgever. Check onderaan dit artikel de beelden!

"In eerste instantie is het gewoon een stage, maar ik ga ook aan de cursus beginnen", legt de oud FC Groningen-speler uit bij FC Groningen TV. Robben bedoelt hiermee de UEFA Trainer cursus B. Tijdens zijn stage gaat de ex-international aan de slag als trainer van FC Groningen Onder 18. In het interview legt Robben uit wat hem trekt aan het trainersvak: "Ik vind het gewoon heel erg leuk, die processen. Met spelers en jongens werken in hun ontwikkeling, is natuurlijk heel erg mooi."

Of Robben ook carrière wil maken als trainer van een club later, weet hij nog niet. "Dan kan je nog wel zo lang op een hoog niveau hebben gevoetbald, maar voor het trainersvak moet je gewoon geschikt zijn", legt hij uit. "Ik noem het nog de ontdekkingsfase. Over een jaar kijk ik of het nog steeds bij me past en of ik het net zo leuk vind."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers