Van Bronckhorst en Jones over Ajax-malaise: "Dit is zo jammer"

Van Bronckhorst en Jones over Ajax-malaise: "Dit is zo jammer"

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en doelman Brad Jones vinden het jammer dat Ajax en PSV dit seizoen geen Europees voetbal spelen. Dat vertellen de Feyenoorders tegenover De Telegraaf.

"Dit is zo jammer. Volgend jaar moeten we allemaal voorronden spelen en we zien nu dat het niet makkelijk is om je te kwalificeren voor een Europees toernooi", zegt van Bronckhorst. De coach vindt het geen voordeel dat Ajax en PSV zich nu alleen op de competitie kunnen richten. "Als je in de top werkt zie je alleen een voordeel in weer zes wedstrijden op Europees topniveau, waarin je spelers en je ploeg beter kunnen worden. De ontwikkeling van spelers is belangrijker dan een lichter programma van de concurrenten."

Jones vult aan: "Wat er bij Ajax gebeurt, is symbolisch voor de hele Eredivisie en het Nederlandse voetbal. Als een ploeg even goed presteert in Europa, komen andere clubs met geld de boel leeghalen. Ze pakken je beste spelers af en je kunt er, vanwege de beperkte financiële middelen, niks tegen doen. We hebben het eerder bij PSV gezien en je ziet dat clubs hier ook even binnenlopen om met een zak geld op tafel Terence Kongolo en Rick Karsdorp mee te nemen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers