Schreuder levert kritiek op arbitrage: "Ik denk dat het geen vrije trap was"

Alfred Schreuder is niet geheel tevreden over het werk van de arbitrage zondagmiddag. Ajax leed zondag puntenverlies bij de uitwedstrijd met NEC (1-1), de Amsterdammers kregen kort na rust de gelijkmaker om te oren en Schreuder zet zijn vraagtekens bij de opbouw voorafgaand aan de goal.

De tweede helft is pas net begonnen wanneer Oussama Tannane naar de grond gaat en NEC een vrije trap krijgt. De vrije trap resulteert indirect in een goal, maar die vrije trap zou onterecht zijn volgens de hoofdtrainer. "Ik denk dat het in eerste instantie überhaupt geen vrije trap was", vertelt de trainer voor de camera's van ESPN.

Toch kan Schreuder namens Ajax ook de hand in eigen boezem steken. "Het resultaat is niet goed genoeg, je moet hier gewoon winnen. We hebben de kansen niet goed benut. We hebben echt meer dan genoeg mogelijkheden gecreeërd om meer dan een keer te scoren." Toch haalt Schreuder ook wat positiefs uit de wedstrijd.