Vink oneens met Koeman: "Combinatie Frimpong en Dumfries gaat niet"

Ronald Koeman vertelde op de personferentie in aanloop naar Nederland-IJsland dat hij denkt aan een rechterflank met Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong. Marciano Vink, analist van ESPN, ziet dat totaal niet zitten en legt uit waarom.

In de oefeninterland tegen Canada wist de vleugelverdedier van Bayer Leverkusen uit te blinken met een schitterende goal en de belangrijke assist voorafgaand aan de openingstreffer. Op het vorige WK in Qatar vervulde Denzel Dumfries nog een positieve hoofdrol, waardoor een hoofdpijndossier voor Ronald Koeman lonkt.

Koeman ziet tandem met Frimpong en Dumfries zitten

Er wordt ook over gesproken door de Nederlandse analisten, waar de bondscoach ook naar heeft geluisterd. "Misschien zeggen mensen dat Dumfries en Frimpong allebei buitenom willen spelen, het koppeltje Geertruida - Frimpong ging erg goed. Maar als we het met Denzel bespreken, denken we dat hij dat ook zou moeten kunnen. Jeremie speelde tegen Canada als een soort rechtsbuiten. Denzel erachter, dat zou kunnen", laat hij los op de persconferentie. 

Marciano Vink uit kritiek op plannen van Nederlandse bondscoach

De analist is van mening dat je, ondanks de vorm van de verdediger van de Duitse landskampioen. "Dumfries had in de kwalificatie zes assists en hij was vaak de beste op het veld. Alleen de combinatie Frimpong en Dumfries, dat gaat gewoon niet. Dan komt Frimpong aan de binnenkant te spelen om ruimte te maken voor Dumfries."

Vink vindt dat Koeman een keuze moet maken tussen de twee vleugelverdedigers en geen wijzigingen in posities. "Als je Frimpong opstelt, vind ik dat je Geertruida moet opstellen. De passlijn van Geertruida aan de binnenkant naar Frimpong aan de buitenkant was fantastisch, het was altijd een optie." 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers