Feyenoord in conflict met de gemeente en dreigt huur van 400.000 euro niet meer te betalen

Feyenoord vindt het nieuwe parkeerbeleid van de Gemeente Rotterdam niet juist. De club is zo boos geworden dat het dreigt om de 400.000 euro aan huur van de velden op Varkenoord niet meer te betalen, zo weet het Algemeen Dagblad te melden.

Vertegenwoordigers van Sportclub Feyenoord en de Feyenoord Academy hebben via een brief hun ongenoegen geuit. De komende periode wordt overal binnen de ring betaald parkeren ingevoerd en dat heeft ook gevolgen voor de weg waar de amateurvelden van Feyenoord aan liggen.

''Er is geen enkele noodzaak voor, de dichtstbijzijnde woning is 2 kilometer verder. Het zorgt nu al voor een leegloop van leden en vrijwilligers”, legt bestuurslid Cees Ultee uit. Feyenoord dreigt dus uit onvrede de huur niet meer te betalen: ''Blijkbaar is er geen andere uitweg om uit de impasse te komen.''

Ook zijn er afspraken gemaakt over parkeerplekken. Die zijn er wel, maar die liggen niet op de gewenste plek:  ''Die plekken gaan we opeisen. Een deel zetten we nu al af met hekken. We willen gewoon dat de wethouder komt kijken. Dan begrijpt hij de situatie”, vertelt Ultee.